آرتروز زانو

آرتروز یا ساییدگی زانو، یک عارضه اسکلتی-عضلانی است که به سفت شدن مفصل و ملتهب شدن همراه با درد آن گفته می شود. شایع ترین نوع آن استئوآرتریت است که در آن به مرور غضروف از بین رفته و باعث می شود استخوان ها روی هم قرار گرفته و به تدریج ساییده شوند.

 

 

علل ورم مفصل زانو

ورم مفصل زانو می تواند به دلایل مختلفی رخ دهد که در زیر اشاره می کنیم.

  • روماتیسم مفصلی:

روماتیسم مفصلی ممکن است به دلیل حمله سیستم ایمنی بدن به بافت سالم زانو و تخریب و نرم شدن استخوان ها اتفاق بیفتد.

  • آسیب دیدگی زانو

آرتروز زانو ممکن است به دلیل پارگی منیسک یا یک رباط  دیگر بوجود آید. علائم ظهور این بیماری می تواند حتی سال ها بعد از آسیب دیدگی بروز نماید.

  • استئوآرتریت

همانطور که گفته شد این نوع رایج ترین شکل آرتروز است که به دلیل از بین رفتن تدریجی غضروف اتفاق می افتد.

  • تومور

در موارد نادری وجود تومور می تواند دلیلی برای بروز آرتروز باشد.

 

علائم آرتروز زانو

موارد زیر می تواند نشانه هایی از بروز آرتروز در زانوی شما باشد:

  • احساس ناراحتی و مشکل هنگام انجام فعالیتهای روزانه که در آنها به فشار روی زانو نیاز است (مانند انجام امور منزل و یا بالا و پایین رفتن از پله
  • احساس درد بعد از عدم تحرک زانو برای یک مدت مثلا هنگام بیدار شدن از خواب
  • احساس ناراحتی هنگام خم کردن زانو که متورم و سفت شده است
  • درد شدید به هنگام انجام فعالیت شدید
  • احساس ضعف در عضلات پا
  • دردی که به تدریج در حال زیاد شدن است
  • هنگامی که درد به مدت چند روز و حتی چند هفته ادامه دارد
 

روش های درمانی آرتروز زانو

اگرچه درمان قطعی برای آرتروز و ورم مفصل وجود ندارد، اما می توان با روشهای درمانی از تخریب بیشتر مفاصل جلوگیری کرد، درد را کاهش داد و انجام فعالیت های روزانه را به وضعیت عادی برگرداند. برای درمان آرتروز زانو از روشهای غیر جراحی استفاده می شود و تنها در صورتی که این روشها پاسخگو نباشد و پیشرفت آرتروز به اندازه ای باشد که زانو آسیب زیادی دیده باشد، پزشک اقدام به عمل جراحی خواهد کرد.

 

فیزیوتراپی

فیزیوتراپی که مبتنی برترکیبی از نیروهای مکانیکی، ورزش تراپی و ماساژ تراپی است، به بهبود میزان بازه ی حرکتی زانو کمک می کند. همچنین انعطاف پذیری آن را بهتر میکند. فیزیوتراپی ممکن است به عنوان درمان اصلی آرتروز استفاده شود، اما در موارد پیشرفته تر همراه با دیگر روشهای درمانی تجویز می شود.

تحریک عصب الکتریکی

در این روش از جریان های الکتریکی برای تحریک اعصاب ناحیه آسیب دیده بر روی پوست استفاده می شود و باعث انقباض عضلات می شود.

در مرکز تخصصی توانبخشی و فیزیوتراپی بیمارستان نورافشار زیر نظر پزشک ارتوپد و فیزیوتراپیست های برجسته می توانید از تجهیزات پیشرفته این مرکز بهره مند شوید. تماس و رزرو وقت مرکز توانبخشی و فیزیوتراپی بیمارستان نورافشار

طب سوزنی

سوزنها برای کمک به پاک کردن انسداد انرژی ، بهبود جریان خون و احیای سلامت و سرزندگی کلی ، نقاط خاص را تحریک می کنند. بر اساس تحقیقات طب سوزنی به مدت دو تا چهار هفته باعث کاهش درد کوتاه مدت خواهد بود. در این روش با فرو کردن سوزنهای نازکی در نقاط خاص جریان خون را بهبود می بخشد. تماس و رزرو وقت کلینیک طب سوزنی بیمارستان نورافشار

 

روشهای درمان جراحی

آرتروسکوپی

در مواردی مانند از دست دادن ناگهانی توانایی حرکتی و یا هر علامتی مشابه آن که نشانه ای از پارگی غضروف باشد از آرتروسکوپی استفاده می شود. در این روش غضروف آسیب دیده را برای بیماران بازسازی می کنند.

برش استخوان

در مواردی که لازم باشد فشار از روی مفصل زانو برداشته شود ، با انجام جراحی استخوان های درشت نی و استخوان ران را برش داده و دوباره شکل می دهند. در این روش، استخوان کناری مفصل آسیب دیده را جدا می کنند و در واقع هدف از این نوع جراحی طولانی تر کردن عمر مفصل زانو و تغییر نقطه ثقل وزنی از ناحیه ای که غضروف آسیب دیده به ناحیه ای است که در آن غضروف سالم است.

تعویض جزئی زانو

در نوعی دیگر از جراحی بخشی از مفصل زانو تعویض می شود. این عمل در موردی انجام می شود که با انجام فعالیت آرتروز تشدید می شود. این نوع جراحی به “(unicompartmental )UNI” معروف است.

تعویض کامل مفصل زانو

در این نوع عمل کل مفصل زانو را با مشابه های پلاستیکی یا فلزی جایگزین می کنند و به این ترتیب سالیان طولانی فرد از مشکل درد زانو رهایی پیدا می کند. این کار به وسیله ابزارهای پیشرفته و با دقت بسیار بالا انجام می شود.

سینووکتومی

وقتی در روماتیسم مفصلی غشای (سینوویوم) متصل به مفصل زانو آسیب می بیند، برای کم کردن درد و تورم آن لایه را بر می دارند. به این روش سینووکتومی می گویند.

 

مدت زمان مراقبت و بهبودی بعد از عمل

مدت زمان بهبودی بعد از عمل جراحی به نوع عملی که انجام شده است، همچنین به نحوه مراقبتهای بعد از عمل بستگی دارد. اما غالباً بعد از انجام عمل بیشتر بیماران فعالیت های عادی روزانه خود را از سر می گیرند.

قطعا انتخاب یک پزشک مجرب، متخصص و مسلط در  انجام اعمال جراحی و غیر جراحی کار دشواری است. تجارب موفق پزشکان دپارتمان ارتوپدی بیمارستان نورافشار دلیلی بر انتخاب درست این بیمارستان می باشد.  

همچنین بيمارستان نورافشار با در اختیار داشتن، 5 تالار جراحی مجزا ، دو بخش مراقبت هاي وي‍ژه و بخش های بستری ، ‌شرايط مناسبی را برای حضور بيماران فراهم كرده است. در اين مركز بيشتر اعمال جراحی به صورت كم تهاجمی و به روش آرتروسكوپيک و آندوسكوپيک انجام می شود که برش های كوچک جراحی و بازگشت سريع تر از مزايای اين روش جراحی است.

برای دریافت مشاوره و انتخاب روش صحیح درمان با مرکز تخصصی ارتوپدی بیمارستان نورافشار تماس حاصل فرمایید.

 

 

اشتراک گذاری برای دوستان

Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
Print
WhatsApp
Email

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *