تاریخچه

این فضا نخستین بار توسط مرحوم ابوالحسن نورافشار به آسایشگاه کوچکی برای نگهداری رایگان کودکان مبتلا به فلج اطفال رها شده در خیابان های تهران درآمد. در سال ۱۳۳۹ مرحوم نورافشار این قصر را با تمام متعلقات شامل چهار هکتار فضای باغی و قنات اختصاصی، وقف کرد و از آن به بعد این مکان رسما به عنوان آسایشگاه مفلوجین نورافشار نامگذاری شد

کلنگ احداث بیمارستان عمومی در این مکان توسط مرحوم نورافشار زده شد اما این بیمارستان که واقف آن افتتاحش را ندید، در سال ۱۳۵۵ با وسعت حدود چهار هزار و ۵۰۰ مترمربع و با بخش های تخصصی جراحی ارتوپدی، توانبخشی، فیزیوتراپی، هیدروتراپی، آزمایشگاه و رادیولوژی افتتاح و راه اندازی شد.

پس از انقلاب، مدیریت بیمارستان مدتی در اختیار وزارت بهداری و بهزیستی قرار داشت و در طول جنگ تحمیلی نیز تحت نظارت بنیاد شهید، مکانی برای مداوای مجروحان جنگی بود. پس از جنگ نیز این مکان برای مدتی به عنوان آسایشگاه جانبازان تحت نظر بنیاد مستضعفان و جانبازان انقلاب اسلامی مورد استفاده قرار گرفت.

با پیگیری های انجام شده توسط مسئولان وقت جمعیت هلال احمر، بیمارستان نورافشار در سال ۷۹ مجددا در اختیار جمعیت قرار گرفت اما با توجه به فرسودگی بیمارستان، تصمیم به نوسازی و توسعه بیمارستان گرفته شد.

زمانی که بیمارستان تقریبا نیمه کاره رها شده بود، چندین طرح برای راه اندازی آن ارائه شد. کاربری بیمارستان از عمومی به تخصصی تغییر یافت و در سال ۱۳۹۲ رسما به عنوان مجهزترین و تخصصی ترین مرکز توانبخشی خاورمیانه فعالیت خود را آغاز کرد.